dilluns, 16 de maig del 2011

Volta al Priorat

El passat 7 i 8 de maig i desafiant l’amenaça de pluja van fer la Volta al Priorat. Aquest cop vam sortir dissabte mateix des de Espaibici i desprès de fer un parell de parades per recollir a alguns participants a St. Boi de Ll. a Vilanova i la Geltrú.

El recorregut el vam començar a Falset des d’on vam fer cap a Porrera per una pisat forestal entremig de vinyes. La pista va ser un pel exigent en algun tram però un cop a dalt les vistes van compensar l’esforç.

Un cop a Porrera i desprès de solucionar un problema mecànic que ens hagués fet la guitza (és molt important venir amb les bicis en condicions) vam fer dos grups, un que va continuar per pistes i l’altre que carretera secundaria durant uns quilometres per desprès retrobar-nos i seguir tots per carretera fins el pantà de Siurana per desprès anar a dinar a Cornudella de Montsant.

A ven dinat i amenaçant pluja vam continuar fins la destinació del dia, Cornudella de Montsant, on més tard vam fer un intent d’excursió per anar a pujar algun grau, intent que ens va fer avortar la forta pluja que ens va deixar ven xops. La nit la vam passar a l’hostal El Balcó del Priorat, molt recomenble.


El diumenge es va llevar ven assolellat i per baixar a la Cartuja d’Escaladei vam tornar a fer dos grups, un per carretera i l’altre per pista on ens van acompanyar els més petits. A Escaldadei vam visitar la Cartuja i ens vam poder fer una idea del que va significar en la seva època com a indret de clausura.

Des d’aquí vam anar cap a Vilella Baixa per carretera on vam tornar a fer dos grups, un per carretera anat fins a El Lloar passant per Gratallops i gaudint d’unes vistes excepcionals de la comarca, i l’altre que per pista va anar directament fins a El lloar resseguint la vall no menys excepcional.

A partir d’aquí i seguint un camí agrícola asfaltat vam aparèixer a les mines de Bellpuig del Priorat per més tard tornar al punt d’origen de la ruta, Falset.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ESPAIRUTA

L’associació esportiva ESPAIRUTA s’ha creat com a un projecte per a la difusió del cicloturisme. Per a nosaltres el cicloturisme té uns principis fonamentals que són el motor que ens impulsa a intentar difondre la nostra idea.

Principi 1: la bicicleta com a mitjà de transport ecològic i sostenible.

Principi 2 : la bicicleta com a mitjà de fer exercici físic moderat i saludable.

Principi 3: l’apropament a la natura i als paisatges al rodar en la bici.

Principi 4: poder gaudir dels llocs d’interès cultural i del nostre territori.

Principi 5: sentir-se part d’un grup i rodar sense ànim competitiu.

Principi 6: La bicicleta és per a tothom. Hi té cabuda el ciclisme adaptat.

Per nosaltres el cicloturisme és una manera de conèixer nous indrets anant en bicicleta. Organitzem rutes per muntanya o per carreteres poc transitades. Ens agrada donar a conèixer i deixar provar nous productes d’innovació i organitzem xerrades temàtiques.