dimecres, 16 de maig del 2012

De Ripoll a Vic en BTT

El passat cap de setmana va tindre lloc la sortida d’Espairuta de Ripoll a Vic, va ser la ruta més muntanyenca feta fins ara, i com sempre, vam descobrir paisatges i racons espectaculars.

Desprès del ja típic esmorzar subministrat per “Colamdo Molina” a base de exquisits menjars, la petita comitiva d'Espairuta va recorre el centre de Ripoll i visitar per fora el seu Monestir, i un cop obtinguda la benedixió de l’Abat Oliva vam fer cap a Vallfogona de Ripollès primer per la ruta de muntanya de les Carboneres i desprès seguint el camí ral de la riera de Vallfogona.

A Vallfogona vam recuperar forces per afrontar la pujada del dia fins el castell de Milany, sense deixar de visitar el casc medieval del poble. La calor i la xafogor ens va acompanyar tot el dia, per sort el salt d’aigua de la Tosca ens va ajudar refrescar una mica l’ambient junt amb les ombres de les fagedes que ens anaven acompanyat.


 L’arribada al Castell de Milany va ser patidora però un cop dalt de tot les espectaculars vistes van compensar l’esforç amb escreix.La baixada fins a Vidrà no va ser menys pesada, unes pistes impracticables per culpa del fang i els bassals abismals ens van alentir la marxa, i desprès un corriol tant bonic com poc continu ens van fer arribar a Vidrà just per fer prendre dutxa i sopar.
L’endemà, desprès de l’esmorza a base de torrades i embotits vam entrar a la plana de Vic a traves del Forat Micó passant pel sender dels Degotalls on vam haver de canviar una estona els papers sent nosaltres mateixos qui carregava a les bicis i no al reves...


Un cop a Osona vam fer cap a St. Andreu de la Vola per carretera on resulta que s’estava corrent una de les curses de bici de carretera més emblemàtica de la zona, la Terra de Remences. O sigui, que vam pedalar durant 7 km contra 3000 ciclistes que ens venien de cara baixant del Coll de Bracons, i clar, com que la carretera estava tallada utilitzaven tota l’amplada de la carretera per agafar els revolts... com a mínim els de la organització no ens van posar pegues.

Des de la Vola vam tirar cap a L’Esquirol per pista passant per St. Julia de Cabrera i els seus espectaculars prats.

Un dinar ràpid a L’Esquirol i cap a Vic i falta gent. La baixada ràpida per carretera fins a trobar el sender que resseguies el riu Gurri, el millor accés a Vic per fer en bici o a peu.

Un cop a Vic i desprès de la ja típica volta d’honor al casc antic va arribar l’hora de la cirereta, les magdalenes de Cal Tuset!!!! Si es que Espairuta, quan no mata “engorda”...

Agraim la seva participació a l'Anna, l'Enric, el Joan Ramon i al Julen!!!

La resta de fotos Aquí!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ESPAIRUTA

L’associació esportiva ESPAIRUTA s’ha creat com a un projecte per a la difusió del cicloturisme. Per a nosaltres el cicloturisme té uns principis fonamentals que són el motor que ens impulsa a intentar difondre la nostra idea.

Principi 1: la bicicleta com a mitjà de transport ecològic i sostenible.

Principi 2 : la bicicleta com a mitjà de fer exercici físic moderat i saludable.

Principi 3: l’apropament a la natura i als paisatges al rodar en la bici.

Principi 4: poder gaudir dels llocs d’interès cultural i del nostre territori.

Principi 5: sentir-se part d’un grup i rodar sense ànim competitiu.

Principi 6: La bicicleta és per a tothom. Hi té cabuda el ciclisme adaptat.

Per nosaltres el cicloturisme és una manera de conèixer nous indrets anant en bicicleta. Organitzem rutes per muntanya o per carreteres poc transitades. Ens agrada donar a conèixer i deixar provar nous productes d’innovació i organitzem xerrades temàtiques.